Wyciek z chłodnicy, Opatrzność czuwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janusz
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 598

W związku z tym iż ostatnio problemy z domykaniem tylnej klapy się nasiliły, a gwarancja na auto chyli się ku końcowi postanowiłem to zgłosić do serwisu. Obejrzałem wszystkie auta i zauważyłem przyczynę takiego stanu rzeczy, konkretnie na siłownikach tylnej klapy widać wyciek, ale zgłosiłem tylko problemy z zamykaniem i otwieraniem klapy, zaufałem fachowcom, ich diagnoza mnie zaskoczyła, ale póki mnie to nic nie kosztuje niech im będzie. :Z siłownikami jest w porządku zamówiliśmy Panu nowy zamek tylnej klapy" Ich kasa i ich wybór, może ja się po prostu nie znam. Przy okazji zgłosiłem parujące reflektory i aż mnie zmroziło po tym co usłyszałem. "Zgodnie z polityką producenta reflektory jeśli odparują w ciągu 20 min od zapalenia świateł to jest dobrze" Skoro tak niech im będzie chociaż z innymi autami nie miałem takich problemów. W razie czego zgłosiłem podpisali mi rękojmie na reflektory na kolejny rok liczoną od dzisiaj wiec jestem kryty. Także wizyta w serwisie totalnie mnie zaskoczyła ale wierze ze wiedzą co robią. Zobaczymy jak sie sprawa dalej rozwinie i postaram się was na bieżąco informować, póki co coraz bardziej mnie zaskakują.
  • wolt77
    Drive
    • 2006
    • 77

Ale od początku, mam pytanko czy wasze czujniki temperatury zewnętrznej podczas ostatnich upałów szaleją? Dziś jak odpaliłem szkodnika po wyjściu z pracy pokazał 34 stopnie. W korkach na toruńskiej temperatura wzrosła do 44 stopni. Dopiero jak ruszyłem temperatura stopniowo zaczęła spadać. Miesiąc temu lakiernik polakierował i założył mi nowy zderzak, więc zacząłem się zastanawiać czy nie zrąbał czegoś z czujnikiem. W książce sam naprawiam zlokalizowałem czujnik temperatury. Wziąłem latarkę zacząłem go szukać, a tu zonk. W lewym dolnym rogu chłodnicy zauważyłem wyciek, płynu w zbiorniczku ubyło jakieś 0,5 cm. Nie wiem od kiedy tak jest, ale jakieś dwa miechy temu poziom był OK. Jutro będę dzwonił na Syreny, aby rzucili okiem. Dobrze, że teraz przez przypadek to zauważyłem, bo za 2 tygodnie urlopik i wolałbym przejechać te 500km bez atrakcji. Przy okazji poproszę chłopaków z Syreny, aby zerknęli na to czy czujnik jest na swoim miejscu.

Komentarz

• dragster
      Elegance
      • 2009
      • 895
      • Honda

Mi pokazał max 34 st.
      Silnik R18A2.
      http://www.dadrl.org.uk
      http://www.lightmare.org

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

34 max też w korku

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

wolt77, możliwe ze czujnik opadł i dynda blisko asfaltu który nagrzewa się do 50-60st w tych temp. i dlatego tak ci wskazuje
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• rss
            L&K
            • 2009
            • 1098

wczoraj byl rekord - ok poludnia na Grochowskiej 36*C. masakra.
            kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Maru 123
              RS
              • 2008
              • 4660

rss, jutro ma być... cieplej po cholerę jechać do Grecji czy Egiptu :P

a pamiętacie jeszcze nie tak dawno temu: :twisted:

EOT
              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• rss
                L&K
                • 2009
                • 1098

Zamieszczone przez Maru 123
                rss, jutro ma być... cieplej po cholerę jechać do Grecji czy Egiptu :P

a pamiętacie jeszcze nie tak dawno temu: :twisted:
                Obrazek

EOT
                hehehe ... dzis siedze w domu, kosze trawnik i montuje moskitiery .... wczoraj wspominalismy z Zona zime i -32 u nas we Wiosce .... nastepna juz za pol roku, wroci temat oslonek na chlodnice...

a wracajac do poczatku tematu - to ze wskaznik wskazal 44*C na Modlinskiej/Torunskiej
                to nie powod do paniki. na moscie jest nawet wskaznik temp powietrza i temp asfaltu ktora w takie upaly moze byc o te 10*C wyzsza ... od goracego asfaltu nagrzewa sie powietrze bezposrednio nad nim, a w tym powietrzu pracuje czujnik temp - i pokazuje to co pokazuje
                kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

Pracuję...